Ruladă cu mac și cremă de lămâie

de Panacris in Dulciuri, 2 Aug 2015 | 7009 vizualizari

 

Off, greu a fost până să mă hotărasc de la ce bază să pornesc: Ruxy, Rocsi, Miha, toate bucătărașe super experimentate;) Așa că am combinat, și a ieșit ceva demențial:D Nu sunt eu fan dulciuri se vede și din nr de rețete postate, dar rulada asta sigur m-a cucerit, noroc că nu sunt Zmeii pe acasă, așa că pot savura în liniște minunăția asta. De fapt totul a pornit de la Laurici, cu cutia misterelor, o provocare pe FB ;) cumsunt mereu deschisă provocărilor, am comis-o și de data asta. Nu puteam să nu aduc și aici bunăciunea ;) Spor la treabă, pe bune că nu complicat, precum pare ;)

 

INGREDIENTE

  • Albuș de ou 5 bucăti,
  • Zahăr tos 5 linguri,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Oțet de căpșuni 1 lingură,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Făină albă 000 nule 5 linguri,
  • Semințe de mac 2 linguri,
  • Esență de vanilie ½ fiolă,
  • Esență lămîie ½ fiolă.
  • Crema:
  • Gălbenușuri de ou 5 bucăți,
  • Zahăr 5 linguri,
  • Amidon 4 linguri,
  • Lapte cca. 300 ml,
  • Zeamă de la 2 lămâi,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Brânză de vaci 200 g
  • Decor:
  • Cremă de lămâie 3-4 linguri,
  • coaja de la o limetă.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu mac și cremă de lămâie:

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul de căpșuni. Apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Apoi se adaugă făina, praful de copt, semințele de mac și esențele, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și unsă cu puțină grăsime, se toarnă compoziția de mai sus, se nivelează și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 230 grade. După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie umezit, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se rulează fierbinte cu ajutorul prosopului umezit. Se lasă la răcorit cca. 20 de minute.

Între timp se prepară crema de lămâie: Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguir de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la bain Marie, sau ântr-un vas specila de fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă zeama de lămâie, amestecându-se energic ca să nu se ”taie” crema. O parte din cremă se amestecă cu brânza de vaci, până ce se obține  o cremă pufoasă, numai bună de ornat rulada minunată.

Rulada răcorită se desface, se umple cu cremă, apoi se rulează din nou și se ornează cu crema de lămâie brânzoasă, se finalizează cu coajă rasă de limetă;) Spor și poftă bună! P.S. vă asigur că e delicioasă, eu care nu sunt fan dulciuri :D ;)

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu mac și cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Linzer cu mac